Začíname s novostavbou

Zima je v plnom prúde a s príchodom roka 2024 mnohí z nás snívajú o svojej vlastnej novostavbe. Keďže klesajúce ceny nehnuteľností a aktuálne trhové podmienky ponúkajú vhodný okamih na investíciu, v tomto dynamickom prostredí nehnuteľností vám dnes chceme predstaviť stručný prehľad nášho odporúčaného prístupu k novej výstavbe. Aj keď aktuálne musíme vonkajšie práce odložiť bokom, mínusové teploty poskytujú ten správny čas aspoň plánovanie stavby nového domu. Poďme na to!

ROZPOČET

Základom každého úspešného projektu je finančné plánovanie a stanovenie rozpočtu. V Grešstave kladieme veľký dôraz na dôsledné rozpočtovanie. Na výber je niekoľko alternatív: či už prostredníctvom hypotéky, finančných zdrojov alebo fondov. Nastavenie rozpočtu je kľúčovým krokom, pretože poskytuje hranice, ktorých sa počas stavby môžeme držať – z hľadiska použitých materiálov aj trvania výstavby.

VÝBER POZEMKU

Výber optimálneho pozemku je rozhodujúcim faktorom úspechu projektu. Naši skúsení odborníci vás prevedú komplexným procesom výberu pozemku, pričom zohľadnia faktory, ako je lokalita, územné predpisy a budúci potenciál rastu ceny pozemku. Náš tím tiež dôkladne vytýči pozemok a pripraví ho na stavebnú činnosť. Táto fáza je charakteristická precíznym prístupom k detailom a dodržiavaním priemyselných štandardov. Navyše, postaráme sa o všetky stavebné povolenia a papierovačky, z ktorých vie často človeka rozbolieť hlava.

PROJEKT VÝSTAVBY

Chcete stavať jednoduchý bungalov alebo plánujete postaviť viacgeneračný dom? Chcete sa držať jednoduchých tvarov, alebo hľadáte niečo špeciálne? Naši projektanti vám uľahčia vypracovanie detailných projektových zámerov, a pomôžu vám premeniť vašu víziu na realitu a dobre definovaný nákres výstavby, ktorý je nevyhnutným krokom pred samotnou výstavbou domu.

VÝBER MATERIÁLOV

Materiály zohrávajú kľúčovú rolu v životnosti stavieb. V našej ponuke je pestrá paleta materiálových možností, od tradičných tehál až po novodobé drevené konštrukcie. Náš záväzok ku kvalite podčiarkuje starostlivý výber materiálov v súlade s preferenciami klienta a špecifikáciami projektu. Spolupracujeme výhradne s dodávateľmi materiálov, ktorých poznáme už dlhé roky, a preto sa môžete spoľahnúť na skutočnú kvalitu.

STAVBA A ODOVZDANIE DOMU

Začiatok stavebnej cesty zahŕňa výstavbu pevnej základovej dosky, čím sú položené základy pre integritu celého projektu. Nasleduje hrubá stavba stien a montáž strechy, ktorá zaisťuje trvanlivosť a estetický vzhľad. Naša oddanosť remeselnej zručnosti je zrejmá z každej položenej tehly, preto ku každému domu pristupujeme ako ku vlastnému. Následne sú na rade dokončovacie práce a doladenie všetkých potrebných detailov.

Keďže ceny pozemkov aktuálne padajú, neváhajte sa poobzerať po možnostiach, ktoré aktuálny trh ponúka. Stavba domu je jednou z najlepších rozhodnutí, ktoré môžete počas svojho života urobiť. Je to cesta, ktorá má aj svoje prekážky, avšak radosť z vlastného bývania stojí skutočne za to. Navyše, pod krídlami našej spoľahlivej slovenskej firmy sa môžete spoľahnúť, že vo vašom novom dome budete bývať už v priebehu tohto roka – spolu so svojou rodinou.

V ďalšom príspevku si povieme viac o jednotlivých krokoch procesu výstavby a začneme tým, ako si vybrať správny pozemok a na čo všetko si treba dávať pozor.